Yoga festival 2019

Yoga Festival Leiden

 2019 – Design – Drukwerk 

 
Ik doe al zo’n 5 jaar yoga. In 2018 vroeg de eigenaresse van mijn yogaschool, of ik dit jaar de vormgeving en het drukwerk van het Yoga Festival Leiden, editie 2019 wilde verzorgen. 

Het logo en de huisstijl bestonden dus al. Ik ben hier mee aan de slag gegaan om tot goede eindproducten te komen! Uiteindelijk heb ik de poster, Facebook- Mailchimp en websitebanner, vouwfolder en wat Facebookposts gemaakt, 

Yoga Festival Leiden Poster

Poster

De poster was het belangrijkste van wat ik ontworpen heb. De eigenaresse had zelf een duidelijk beeld van welke fotoserie ze wilde gebruiken. Dit waren professionele Stockphoto’s. Dit werkte heel fijn. De definitieve poster zie je hierboven. 

Voor dat we tot deze foto waren gekomen, heb ik zelf nog wat schetsjes gemaakt. Ze had gevraagd of ik wilde experimenteren met een ruitjes patroon in de poster. Ik mocht zelf beeldmateriaal zoeken. Deze schetsen zie je hieronder. 

Vouwfolder

De vouwfolder had wat voeten in de aarde. We hebben hier dan ook veel overleg over gehad., De teksten en sommige afbeeldingen werden aangeleverd. Voor het rooster heb ik die van voorgaande edities aangepast.  

 

Ik heb veel gepuzzeld en geschoven om alles zo goed mogelijk te laten passen. De printversie is door een andere vormgeving gedaan. Deze heeft kleine aanpassingen gedaan in de compositie, en de folder drukklaar gemaakt. Hieronder zie je de schetsen.