Stichting Puzzelstuk

Stichting Puzzelstuk

 2017/heden – Design – Drukwerk – Website

 
Stichting Puzzelstuk is een ouderinitiatief die bezig is met het realiseren van een woon-zorg initiatief in Leiden. De doelgroep voor dit initiatief is 16 jongvolwassenen met autisme en een laag IQ of andere beperking. Op vrijwillige basis zorg ik voor hun huisstijl, drukwerk en website.

Logo ontwerp

Er werden mij een paar eisen gesteld aan het logo;

  1. Het moest de kleur blauw bevatten,
  2. Er moest een puzzelstukje inzitten,
  3. De Leidse Sleutels moesten er in verwerkt worden. 

De kleur blauw en een puzzelstukje staan beiden symbool voor autisme. Na wat schetsen bleek het verwerken van de Leidse Sleutels in het logo wat te veel. Na wat uitleg heb ik ze kunnen overtuigen dat de Leidse Sleutels het logo te gecompliceerd maken. Daarnaast waren ze overbodig. Het leek me niet nodig om de plaats van de woning in het logo te verwerken als er al twee verwijzingen in stonden. 

Huisstijl

Ik heb gekozen voor een frisse, open stijl. Dit omdat Autisten duidelijkheid nodig hebben. Toch sluit het door de ronde vormen in de letters aan op het kinderlijke wat de Autisten van de doelgroep kunnen hebben. Voor de ouders/verzorgers vond ik het belangrijk dat het een betrouwbare en professionele uitstraling moest hebben. 

De website van Stichting Puzzelstuk heb ik ook onder handen genomen. De website moet voor verschillende doelgroepen aantrekkelijk zijn. Denk hierbij aan ouders, bewoners, zakelijke bezoekers, buurtbewoners en andere belangstellenden en geïnteresseerden. Ik ben daarom voor een professionele uitstraling gegaan, door middel van een overzichtelijk thema die veel opties bied.