Libertas

Libertas Leiden

 2018-heden – Design – Drukwerk

 
Sinds oktober 2018 doe ik iedere week één ochtend vrijwilligers werk bij het Huis van de Buurt Morschwijck. Hier maak ik flyers en posters voor activiteiten, maak ik vacatures op, en nog veel meer opmaakwerk. 

Vacatures

Vrijwilligers worden bij Libertas altijd gevraagd. Om een goed overzicht van de vraag te maken, hebben ze daar een “vacaturemap”. Hierin zitten alle relevante vacatures. De vacatures zelf konden wel een opknapbeurt gebruiken. Ik heb alle vacatures in één stijl opgemaakt. Nu ziet het er aantrekkelijk en strak uit. 

De aandacht wordt meteen getrokken door de afbeeldingen en de titel van de vacature. Dit is natuurlijk het belangrijkste. Daarom staat de titel in grote kapitalen in een rode balk, om ongeveer 1/3 van de pagina. De titel moet in één oogopslag duidelijk maken waar de vacature voor is. De afbeelding geeft er een sfeerbeeld bij. Onder deze aandachtstrekkers bevinden zich op een duidelijk geordende manier de details van de vacature. 

Posters & flyers

Voor de activiteiten in het Huis van de Buurt maak ik veel flyers. Het zijn eenvoudige flyers, die de informatie geven die ze moeten geven. Hieronder enkele voorbeelden.