Autireis Sri Lanka

Sri Lanka, Autireis 2020

 2019 – Logo design 

 
In 2020 neem ik deel aan een speciale reis voor autisten naar Sri Lanka. Het wordt particulier georganiseerd. Ik heb aangeboden een logo te maken voor deze reis. De reis bestaat uit vijf deelnemers en twee begeleiders. We zullen één week aan het strand en één week in het regenwoud verblijven. 

Logo

In Sri Lanka zijn veel zeeschildpadden. Omdat dit tropisch aandoet, vond ik het een logische keuze om deze in mijn logo te verwerken. De kleur zeegroen is de favoriete kleur van één van de begeleiders. Ik vond deze kleur wel toepasselijk. Het doet denken aan de zee en het is fris en tropisch. 

In de typografie wilde ik graag een groot contrast. “Sri Lanka” sierlijk, “autireis 2020” strak. Dit om de sfeer die het land geeft te versterken. Relaxed, speels en zonnig. Dit versterkt het tropische effect van de zeeschildpad. Het staat ook voor de creatieve en positieve kant van autisme. Het strakke font van “autireis 2020” is duidelijk leesbaar en geeft de informatie die het moet geven en meer niet. Iets wat autisten vaak fijn vinden, duidelijkheid. Het logo is dus een goede representatie van de balans die autisten moeten vinden en fijn vinden. 

 

Schetsen

Ik heb eerst op papier geschetst om al mijn ideeën op papier te zetten. Vervolgens ben ik digitaal aan de slag gegaan. Ik ben vooral bezig geweest met de vorm van de schildpad, de typografie en de leesbaarheid door middel van contrast en compositie.

Verschillende versies

Ik heb verschillende versies gemaakt. Full color, diapositief, en zwart/wit. Deze versies heb ik in RGB en CMYK gemaakt. Daarnaast heb ik een Favicon gemaakt in RGB